Menu Principale di Navigazione

 

Dokazani učinki beljenja

 

Instrumentalne klinične študije, opravljene na prostovoljcih, ki so potekale pod zdravniškim nadzorom, so v samo 30 dneh potrdile učinkovitost zobne paste BlanX pri zmanjševanju obarvanosti zob in večji učinkovitosti beljenja v primerjavi s kontrolno.

Proven whitening effects

Nizka abrazivnost


Dobra belilna zobna pasta je lahko vsakodnevni pripomoček za ustno higieno, ki se lahko uporablja dolgoročno in zagotavlja visoko stopnjo zaščite, tako za zobe kot za dlesni.

Zobna pasta BlanX je izdelana iz izbrane mešanice visokokakovostnega silicijevega dioksida in vsebuje posebna zrnca, ki hkrati omogočajo temeljito čiščenje in optimalno zaščito zobne sklenine.

 
 

Zaščita dlesni

Z mikrobiološkimi testi, opravljenimi na celicah dlesni človeške ustne votline, so ugotovili, da zobna pasta BlanX ne povzroča draženja  in da je biološko skladna s celicami dlesni.

Optimalno sprejemljivost so potrdili 7-dnevni klinični testi na dveh skupinah prostovoljcev: po 7-dnevnem čiščenju zob z zobno pasto BlanX Classic + ustno vodo BlanX je pojavnost vnetja dlesni padla za 79%, pri kontrolni skupini, ki je uporabljala placebo (ščetkanje zob s placebom in izpiranje z vodo), pa za 26,19 %.

Zobna pasta BlanX ščiti zobe na več načinov:

 
  1. Z učinkovitim bojem proti kariesu in bakterijam
  2. S temeljitim, vendar neagresivnim čiščenjem
  3. Z nudenjem visoke zaščite zobne sklenine in dlesni.
 

Preprosta uporaba

Preizkusi, opravljeni s prostovoljci, so dokazali, kako izjemna formula BlanX nudi potrošniku enostavno in prijetno izkušnjo ter dolgotrajno svežino daha, pri čemer ohranja zobno sklenino gladko in sijočo, dlesni pa zdrave in močne. Odstranjevanje bakterijskega kariesa s ščetkanjem preprečuje nastanek neprijetnega zadaha in zadrževanje bakterij v ustni votlini ter preprečuje novo nastajanje kariesa.

 

Antibakterijsko delovanje

Rezultati mikrobioloških testov, opravljenih na dveh testnih skupinah prostovoljcev v 2 dneh, so pokazali zmanjšanje kopičenja bakterij pri skupini, ki je za ustno nego uporabljala zobno pasto BlanX Classic + ustno vodo BlanX - v primerjavi s skupino, ki je uporabljala placebo* (ščetkanje zob s placebom in izpiranje z vodo).

 

S svetlobo do beline

 
Prej - Potem

Delovanje:

Zobna pasta BlanX White Shock deluje s pomočjo anorganskih fotokatalitskih oksidov, ki se med čiščenjem nabirajo na zobeh. ActiluX® (anorganski fotokatalitski oksidi) ostanejo aktivni skozi ves dan in ustvarjajo nevidno zaščitno pregrado, ki istočasno, ko pomaga odpravljati trenutno obarvanje zob, preprečuje nastajanje novega obarvanja.


Čim več svetlobe prejme formula čez dan, tem bolj intenzivno je beljenje.

 
 

NAČIN IZVAJANJA ŠTUDIJE:

V anketi je sodelovalo 60 oseb, starih med 20 in 50 let, ki so bile razdeljene v 3 skupine

 

Ocenjevanje učinkovitosti zobne paste s polimerizacijsko lučjo (20-minutna seansa)

 

Ocena učinkovitosti zobne paste pod sončno svetlobo (mesečni cikel)

 

Ocena učinkovitosti zobne paste pod LED lučko BlanX  (ena seansa)

 

 

REZULTATI TESTIRANJA:

Uporaba LED lučke BlanX je najučinkovitejša, belino zob lahko izboljša za 3-4 odtenke v primerjavi z začetno barvo zob. Učinkovitost je vidna takoj, že po 20-minutni uporabi LED lučke. Mesečni tretma, med katerim se zobna pasta aktivira s pomočjo naravne svetlobe, je pokazal pozitivne rezultate: beljenje zob je postopno, a razlika je očitna. 
Test, opravljen s polimerizacijsko lučjo, ni prinesel tako dobrih razultatov kot test, ki je bil opravljen z BlanX LED lučko zato, ker ima svetloba polimerizacijske luči premajhno valovno dolžino.